Skip to main content

‘Prachtig fotoboek. Adembenemend mooi’ - Gazet van Antwerpen

‘Pure poëzie’ - Financieel Dagblad


Paddenstoelen, onmisbare wonderen van de natuur
€ 49,95

Paddenstoelen is het resultaat van drie jaar geobsedeerd zoeken, vinden en fotograferen. Deze intensieve zoektocht leverde verassende resultaten op. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven blijkt wel dat magazines in Noorwegen, Zweden, Duitsland, Engeland en Nederland gretig de foto's publiceerde. Zelfs de internationale National Geographic pakte uit met een groot artikel. De meest bijzondere soorten zijn nu gebundeld in dit fraaie boek.


Puffin in the Snow, blanco wenskaart
€ 7,95 / vijf stuks + enveloppen

Deze iconische foto van de vliegende papegaaiduiker is natuurlijk mijn grote trots. Zittend op een rots en uitkijkend over de Barentszzee vliegt de kleine vogel bijna in de lens. Deze prijswinnende foto is na al die jaren nog steeds een kaskraker van jewelste en wordt vaak gebruikt in publicaties. De blanco wenskaarten worden inclusief enveloppen geleverd. 


Witte Veluwe, verstilde winter
€ 24,95

Natuur dichtbij is voor mij ook belangrijk. Reizen is prachtig, maar je mag de ogen niet sluiten voor je eigen omgeving. Dat is voor mij de Eindeloze Veluwe.

Deze boeiende streek is letterlijk mijn achtertuin waar ik oog in oog sta met wroetende wilde zwijnen, maar ook de frêle reeën zijn prachtig in een wijds besneeuwd heidelandschap. Het edelhert heeft al sinds mijn jeugd een bijzonder plekje. Nog steeds raak ik in vervoering bij het zien van deze majestueuze dieren. Witte Veluwe staat vol met ontmoetingen in het veld.


 

Africa together, Adri de Visser 
€ 39,95  *BESTSELLER!

Africa together is het levenswerk van de onfortuinlijke natuurfotograaf Adri de Visser. Hij had zich al bewezen als de beste Nederlandse Afrika-natuurfotograaf als er plots een einde aan zijn carrière komt. In november 2012 verliest hij tijdens een overval in Nairobi het licht in zijn ogen én de kracht in zijn lichaam. Met zes kogels overleeft hij de brute overval ternauwernood. Hij zal nooit meer fotograferen. Zijn passie voor fotografie en zijn liefde voor Afrika is gebleven en komt tot leven in Africa together. Het is het levenswerk van Adri de Visser maar vooral ook een hommage aan de natuur van Afrika. | Op 12 juli 2022 is fotograaf Adri de Visser overleden. 


Antarctica

Dit is mijn eerste grote boek waarin de foto’s eindeloos de ruimte krijgen op fraai zwaar papier. Het boek weegt ruim vier kilo. Ruimte, leegte en dieren die geen vrees voor mensen lijken te hebben spelen hierin de hoofdrol. Interessant is dat de teksten niet alleen de foto's begeleiden maar ook iets vertellen over de ontdekkingsreizen van de afgelopen 1400 jaar en over de belevenissen van de meereizende kunstenaars. Helaas is deze uitgave uitverkocht.


Arctic

De iconische foto van de vliegende papegaaiduiker is natuurlijk mijn grote trots. Zittend op een rots en uitkijkend over de Barentszzee vliegt de kleine vogel bijna mijn lens in. Dat deze prijswinnende foto op de cover staat is niet meer dan logisch. In dit eveneens vier kilo zware boek staat het Noordpoolgebied centraal. Van Nova Zembla en de Siberische kust reizen we ook naar Groenland, Canada en de tot de verbeelding sprekende archipel Spitsbergen. Helaas is deze uitgave uitverkocht.


Breaking Ice

Een werelds fotoboek van de uitgestrekte ijsgebieden van onze aarde. Bijzondere momenten en mooie herinneringen van mijn reizen staan in deze compacte uitgave. Het is een paperback boek dat vol staat met dieren en vogels zoals keizerspinguïns die onverstoorbaar doorgaan met hun liefdesspel, moederijsberen zonder het minste spoor van agressie spelend met hun jong. Dat alles in een groots decor van sneeuw, ijs en rotsen. Helaas is deze uitgave uitverkocht.

Voor speciale verzoeken; stuur een bericht