Skip to main content

ontdek de aarde

keynote presentator, fotograaf, fotoreisbegeleider, auteur

Op zoek naar laaglandgorilla's in Congo

KEYNOTE PRESENTATOR

Tijdens mijn fotopresentaties vertel ik levendig over mijn avonturen in

Afrika, Antarctica, China, IJsland, Noorwegen en de Veluwe......

Avontuurlijke presentaties

Ik presenteer regelmatig voor grote, maar ook kleinere groepen. Soms is dat op een fotoclub die vooral een combinatie van techniek en mooie bestemmingen op prijs stellen. Voor een service club of in het theater staat de beleving vaak centraal. Het merendeel van de presentaties zijn in Nederland, maar recent was ik ook te gast in Spanje en Italië. Op verzoek neem ik een projectiescherm en een gekalibreerde digitale projector mee. Vraag naar de mogelijkheden.

NOORDPOOL

Wie kent hem niet, tijdens deze presentaties vliegt de gelauwerde papegaaiduiker bijna de zaal in. Het verhaal achter deze foto blijft bijzonder wat ik graag deel met het publiek. Het arctische gebied heeft natuurlijk nog veel meer geheimen. IJsberen op Spitsbergen, aandoenlijke sneeuwwitte zeehondjes in Canada, geweldige watervallen op IJsland en wat te denken van de imposante muskusossen die leven op de toendra van Groenland. Een bezoek aan het noordpoolgebied is pas echt compleet als je op Nova Zembla belandt.

ANTARCTICA

Koud, onherbergzaam, winderig en eindeloze ijsvlakten, dat is Antarctica. Hier overleven tijdens extreem koude winters, met temperaturen die zakken tot -60°C, alleen dieren die hier bestand tegen zijn. De keizerspinguïns broeden op het pakijs waar ze tijdens de donkere poolnacht met hun ene ei op de poten wachten tot het voorjaar aanbreekt. Op dat moment kruipt een aandoenlijk pinguïnkuiken eigenwijs de wijde wereld in. Ik neem u mee naar het onherbergzame Antarctica en deel graag mijn belevenissen tussen de pinguïns.

VELUWE

Sinds mijn jeugd is de Veluwe niet meer weg te denken. De drang was zo sterk dat ik al snel besloot vanuit het westen te verhuizen naar de Veluwe. Nog steeds voel ik mij hier meer thuis dan aan zee en kan niet zonder de donkere bossen, eindeloze heidevelden en de prachtige dieren. Zodra er een sneeuwvlok valt ben ik verloren en ga als het maar even kan direct het veld in op zoek naar wilde zwijnen, reeën, moeflons en natuurlijk edelherten. Die ontmoetingen in het veld zo dichtbij huis zijn prachtig om te zien op een groot projectiescherm.

ONTDEK DE AARDE

De wereld zit vol geheimen, tijdens een avondvullende presentatie komen een groot aantal bestemmingen voor het voetlicht. De bijzondere natuur van China is vooral bekend vanwege de panda’s. Dat er ook verschillende apensoorten leven in prachtige natuurgebieden is minder bekend. De zinderende hitte van Afrika spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Niet vergelijkbaar, maar intens mooi is de kleurrijke natuur in Zuid-Amerika. Papegaaien en de verborgen Inca stad Machu Picchu zijn de hoogtepunten die we bezoeken in Peru.

laatste bestemmingen

Achtertuin

prachtige paddenstoelen

Spitsbergen

sneeuwwitte poolvossen

Veluwe

winter in aantocht

Kenia

kleurige flamingo's