SOFT - FOCUS FOTOWORKSHOP

FOTOWORKSHOP

LOCATIE  |  Keukenhof, Lisse

DATUM  | april 2023 - datum n.n.b.

PRIJS WORKSHOP  |  99,00 incl. btw

DEELNEMERS  |  Min. 6 – Max. 8

FOTOGRAFISCHE BEGELEIDING  |  Jan Vermeer

camera instellingen, Jan Vermeer workshop, fotoworkshop, Keukenhof, tulpen fotograferen, Tulpen voor de lens, Leer systeemcamera, fotoworkshop tulpen in de keukenhof, bokeh, onscherpte, laowa, Jan Vermeer fotograaf, natgeo, National Geographic

Ook zo wild van Hollandse tulpen, geef je dan snel op voor de Soft - Focus Fotoworkshop!


PROGRAMMA
Deze workshop is vooral gericht op close-up fotografie. We fotograferen bolbloemen laag bij de grond zoals tulpen, narcissen en hyacinten in de tuinen van het park. We gaan ook op zoek naar de wereldberoemde 'Blue River'. Timing is hiervoor heel belangrijk. Afhankelijk van de temperatuur in dit jaargetijde is het goed mogelijk dat de 'Blue River' volop in bloei staat. De overdaad aan bloemen is uitbundig, de foto-onderwerpen zijn overal te vinden en op korte afstand van elkaar.

In de overdekte paviljoens fotograferen we vooral de soft-focus onderwerpen. Het grote voordeel van deze locatie is het mooie diffuse licht, wind heeft hier geen invloed. Ideaal dus om in alle rust te fotograferen. We starten vroeg om de drukte van de middag voor te zijn.

" De Keukenhof associeer je niet direct als ideale plek voor een fotoworkshop, maar wat heb ik fraaie foto's kunnen maken van tulpen en andere bolbloemen! " - Sandra 

TOELICHTING EN APPARATUUR
Deelnemers hoeven geen atleten te zijn, als je maar in staat bent om vanaf een lage positie langere tijd te kunnen fotograferen. Een statief is soms wenselijk, vooral voor degene die gewend zijn hiermee te werken. Omdat je tijdens deze workshop vanaf een lage positie fotografeert is makkelijk zittende kleding handig en eventueel kniebescherming. Een dslr camera en/of een systeemcamera zijn ideaal voor deze workshop. Objectieven die je nodig hebt zijn een korte telezoomlens zoals een 70-200mm, een groothoeklens voor de overzichten en een macrolens als je heel dichtbij close-ups wilt fotograferen. Objectieven die ikzelf veel gebruik voor soft-focus fotografie is een 70-105mm en een 70-300mm.

WAT LEER JE TIJDENS DEZE WORKSHOP
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het toepassen van selectieve onscherpte bij tulpen, narcissen en andere bloeiende bolgewassen. Ook belichting en camera instellingen krijgen de nodige aandacht. Omdat we met een kleine groep op pad gaan is er veel tijd om individuele vragen te stellen. Mijn jarenlange ervaring als bloemenfotograaf staat garant voor een plezierige, leuke en leerzame fotoworkshop. Als fervent systeemcamera ambassadeur heb ik antwoord op alle vragen!

LEERZAME WORKSHOP

Het doel van deze worskhop is het fotograferen van bolbloemen waarin onscherpte een belangrijk onderdeel is van de compositie. 

>  Soft - Focus foto's maken

>  Fotografeer met mooi diffuus licht

>  Creatieve composities ontdekken

>
  Maak kennis met de voordelen van een systeemcamera
 

tulp, tulpen, fototulp, macrolens, fotografeer tulpen, keukenhof, workshop jan Vermeer, jan Vermeer fotoworkshop, tulpen voor de lens, soft focus fotoworkshop, camera instellingen, macrolenzen, bokeh, laowa lenzen, bolbloemen, fotografie workshop

INCLUSIEF
Fotobegeleiding, koffie en/of thee.

INSCHRIJVEN
Klik op de button hieronder om deze workshop te boeken. U ontvangt daarna een bevestiging en de factuur. Voor aanvang van de workshop krijgt u nog een mail met praktische informatie over de workshop.

EXCLUSIEF
Toegangs- en Parkeerkaart voor de Keukenhof. 
Tarieven 2022 - Toegang p.p. 18,50 | P 6,00