Apen fotograferen 
met de expert

APEN VOOR DE LENS

LOCATIE  |  Apenheul, Apeldoorn

DATUM  | Vrijdag 31 Mei 2019 | Vrijdag 21 Juni 2019

TIJD |  10.00 - 16.00 uur

PRIJS  |  99,00

DEELNEMERS  |  Min. 8 – Max. 10

BEGELEIDING  |  Jan Vermeer

Jan Vermeer is de meest ervaren Apenheul fotograaf


APEN VOOR DE LENS
In de Apenheul leven zo’n vijfendertig verschillende apensoorten. De bekendste zijn de gorilla’s die op een eiland leven. Op deze eilanden is de begroeing erg fraai en heeft een meerwaarde voor de foto’s die je hier maakt. De apen zitten regelmatig dichtbij zodat je met een telelens goed kunt inzoomen. Ook vind je er orang-oetans die vaak wat lastiger zijn om in beeld te krijgen. Lukt dat niet dan richten we de camera snel op de fotogenieke lemuren. Ringstaartmaki’s zijn vanwege hun opvallende zwart-witte staart een dankbaar onderwerp. Een bezoek aan de Apenheul is niet compleet zonder de grote groep doodshoofapen in beeld te krijgen. Kortom een dag vol fotokansen met de apen van Apenheul in de hoofdrol.

Apenheul is een betrekkelijk klein park, alle apensoorten zijn op korte afstand van elkaar te vinden. Ideaal, zodat er vooral tijd besteed wordt aan het fotograferen!

GORILLA'S, RINGSTAARTMAKI'S, BONOBO'S
Het fotograferen van dieren in het wild zit vol uitdagingen. Na uren wandelen heb je eindelijk een mooi onderwerp voor de lens en.….weg is het. Juist op dat moment draait het net zijn kop de verkeerde kant op of gaat er snel vandoor. De vaardigheden die nodig zijn om snel te reageren en haarscherpe foto’s te maken kun je heel goed leren in de Apenheul. In deze beroemde Zoo leven veel apensoorten vrij tussen de bezoekers of op de natuurlijke eilanden. Tralies en vervelende hekken die vaak het zicht in een dierentuin belemmeren ontbreken hier helemaal. Perfecte omstandigheden om eindelijk eens die nieuwe telelens uit te proberen en om je vaardigheden bij te stellen. 

Tijdens deze workshop ga je met mij op pad in het park waarbij ik adviezen en tips en trics geef. Als zeer ervaren Apenheul fotograaf ken ik iedere hoek van het park. De fotokansen kan ik door die jarenlange ervaring heel goed inschatten zodat er optimaal gefotografeerd wordt.

 

APEN FOTOGRAFEREN

Jan Vermeer was jarenlang de hof fotograaf van Apenheul en fotograaf van het boek 'Apen in Apeldoorn'. Hij is daarmee de meest ervaren apenfotograaf. 

>  Apen - Er leven 35 soorten apen in de Apenheul

>  Portretten - Unieke kansen, veel apen lopen vrij tussen bezoekers

>  Mirrorless - Profiteer van mijn vijf jaar systeemcamera ervaring

>  Niveau - Deelnemers hebben enige kennis van diafragma, ISO en sluitertijd

 

Veel apen in Apenheul leven vrij tussen de bezoekers. Dat levert unieke foto kansen op!

INCLUSIEF
Toegangsbewijs Apenheul p/p € 23,00. De workshop prijs is incl. 21 % btw.

LOCATIE
Apenheul ligt in het westelijke deel van Apeldoorn. Er is voldoende parkeergelegenheid en is met openbaar vervoer goed bereikbaar.

INSCHRIJVEN
Klik op de button hieronder om u aan te melden. Specifieke vragen over de workshop!? Kik hier