WINTER WONDERLAND 
FOTOTOUR

FOTOTOUR

LOCATIE  |  Ergens op de Veluwe rondom Hoenderloo

DATUM  |  Onzeker, januari, februari of maart 2019

TIJD |  Zonsopkomst tot Zonsondergang

PRIJS  |  150,00 incl. btw + gratis boek Witte Veluwe t.w.v. 24,95

DEELNEMERS  |  Min. 6 – Max. 8

BEGELEIDING  |  Jan Vermeer

De Winter Wonderland Fototour is de meest onzekere fotodag ter wereld 


FOTOTOUR
Degene die mij een beetje kennen weten dat ik helemaal uit ‘mijn dak ga’ als er een vlok sneeuw naar beneneden dwarrelt. Sneeuw tovert een landschap om in een witte wereld wat voor natuurfotografen een prachtig fotodecor vormt. Een smetteloze witte deken van sneeuw en ijs houd mij in de greep waardoor ik heel erg onrustig word. Waar ga ik naartoe; moet ik naar het oosten of juist naar het noorden, hoe gebruik ik optimaal en dus zo effectief mogelijk de tijd dat er sneeuw ligt en waar zijn er redelijke mogelijkheden om dieren voor de lens te krijgen? Kortom, hoe voorkom ik dat ik niets mis! Die onrust heb ik niet alleen merk ik vaak. Veel fotografen herkennen dit maar al te goed en dat is de reden dat ik de meest onzekere fotodag organiseer op het moment dat de natuur is omgetoverd in een witte wereld.

Tijdens deze dag is flexibiliteit het sleutelwoord. Vooral de weersomstandigheden bepalen de dagindeling voor koffie-thee en lunch. Culinair houden we rekening met de winterse omstandigheden. 

DOEL
Het doel van deze onzekere fotodag is het fotograferen van de winterse natuur op een aantal fotogenieke locaties op de Veluwe. Het is geen workshop, maar de hele dag is het mogelijk om vragen te stellen en uiteraard geef ik ongevraagd advies. Tijdens deze dag gaat het vooral om fotograferen en genieten. Een winterdag gaat snel voorbij en die tijd willen we natuurlijk graag zoveel mogelijk benutten om te fotograferen. 

VERVOER MET MINIBUS
Een goede voorbereiding is het halve werk, dat gaat zeker op voor deze fotodag. De 9 persoons-minibus is voorzien van winterbanden. Bijkomend voordeel; het vervoer per minibus is sfeerverhogend en ik kan zonder onnodig te moeten stoppen direct met de deelnemers overleggen en informeren wat we gaan doen. 

FOTOAPPARATUUR
Een standaard set is voldoende. Voor de een is dat een tas vol met allerlei objectieven en camera's, voor de ander is een bridge camera prima om tijdens deze dag de besneeuwde Veluwe te fotograferen. Advies nodig? Stuur een mail of bel me even.

 

WINTER WONDERLAND

Deze onzekere fotodag kan alleen doorgaan als de weersomstandigheden optimaal zijn. Daarvoor is verse sneeuw essentieel, komt alles samen dan is een winterse topdag gegarandeerd. 

>  Sneeuw - fotografeer fraaie details 

>  Landschappen - met fraai liicht is dat volop genieten

>
  Wild - geen garantie, maar met wat geluk zijn er jonge zwijntjes

>  Mirrorless - profiteer van mijn vijf jaar systeemcamera ervaring

Aanmelden is geheel vrijblijvend vanwege de onzekere sneeuwfactor. Gaat de fototour door dan nemen we een dag van tevoren contact met je op om je uit te nodigen deel te nemen. Op volgorde van voorinschrijving word je gebeld.

INCLUSIEF
Vervoer per minibus, koffie, thee, lunch en het prachtige fotoboek Witte Veluwe t.w.v. € 24,95 ! Prijs is incl. 21 % btw.

LOCATIE
Vanuit mijn studio in Hoenderloo gaan we op pad met de minibus. Je auto parkeer je op ons terrein waar we ook terugkeren voor de lunch. Daarbij genieten we van de voedertafel met vogels in onze tuin.

INSCHRIJVEN
Klik op de button hieronder om geheel vrijblijvend in te schrijven voor deze fototour. U ontvangt daarna een bevestiging. 


Om deel te nemen is voorinschrijving een must. Het verplicht u niet tot deelname vanwege de onzekere factor van deze Winter Wonderland Fototour. Deelnemers krijgen, wanneer de sneeuwberichten zeker zijn, kort van tevoren een telefoontje over de plannen voor de volgende dag. Ook ontvangt u per email een toelichting met een globaal dagprogramma, advies over winterfotografie en tips voor de sneeuwdag over o.a. vervoer. Inschrijven verplicht u niet tot deelname. Aanmeldingen worden in volgorde van ontvangst verwerkt in een deelnemerslijst. Bij overschrijving wordt uw naam opgenomen op een reservelijst, wanneer een aangemelde deelnemer door werk of anderszins niet kan deelnemen worden reservelijst deelnemers ad-hoc uitgenodigd deel te nemen.  

In principe is het geen probleem om op zeer korte termijn een minibus te huren. Er zijn verschillende aanbieders in de regio zodat we vrijwel zeker kunnen beschikken over het juiste vervoermiddel. Mocht de fotodag op een zondag of maandag plaatsvinden dan is het moeilijk om van tevoren een minibus te regelen. In dat geval overweeg ik gebruik te maken van eigen vervoer en van de deelnemers (carpoolend).